1 Spoel de kalfstong goed af en zet ze op in koud gezouten water, gaar de kalfstong in ongeveer 1 uur en pel ze, bewaar de kalfstong in het kookvocht.
2 Breng een grote pot lichtgezouten water aan de kook, voeg de grof gesneden wortel, selder en het kruidentuiltje toe en breng het eheel aan de kook.
3 Voeg de kalfsschenkel toe en laat dit ongeveer een uur zachtjes sudderen, doe de aardappelen erbij.
4 Voeg tot slot nog de varkensworsten toe en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen. Verwarm de kalfstong mee in de bouillon en breng het geheel op smaak met peper en zout.
5 Bereid de salsa verde. Mix alle opgegeven ingrediënten behalve de olie in een blender en veog de olie geleidelijk aan toe om een mooie emulsie te bekomen.
6 Serveer de bollito misto met de salsa verde.
Bollito misto alla Piemontese (hutsepot met is een recept van Solo Open Kitchen