Vleeskroketten

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter en voeg beetje bij beetje de bloem toe tot je een balletje roux krijgt. Voeg de bouillon langzaam toe en verwarm tot je een dikke gladde massa bekomt. Voeg het vlees toe met wat peper, nootmuskaat, wat peterselie en een paar druppels citroensap en laat nog even doorkoken.
  • 2 Stort de ragout uit en laat op een koude plaats staan tot de massa stijf is.
  • 3 Verdeel in 8 gelijke delen. Rol er egale kroketjes van. Rol ze dan in eiwit en vervolgens in paneermeel. Rol ze weer in eiwit en dan in paneermeel. Laat 1 uur rusten.
  • 4 Bak de vleeskroketten in hete frituurolie (180 graden Celcius) langzaam bruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en leg ze op een verwarmd bordje. Garneer met een toefje peterselie

Vleeskroketten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vleeskroketten
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
De vleeskroketten van familie Lieverse
180 min-
Bekijk recept
Vleeskroketten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vleeskroketten
30-60 min -
Bekijk recept

Vleeskroketten
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
De vleeskroketten van familie Lieverse
180 min-
Bekijk recept
Vleeskroketten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vleeskroketten
30-60 min -
Bekijk recept