1 Bak in een middelgrote kookpot de spekblokjes; als deze gaar zijn hou je ze apart.
2 Kleur het vlees (dat je in gelijke stukken hebt gesneden) in de vetstof van het spek.
3 Doe de spekblokjes en het vlees samen in de pot en zet alles onder water. Voeg daarbij de kruiden.
4 Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuurtje
5 Maak ondertussen de gehaktballen (kleine balletjes)
6 Kook de paddestoelen en de eieren (hardgekookt)
7 Als het vlees gaar is, giet je een deel van het vocht in een aparte schotel en kook daar de balletjes in. (ong. tien minuten)
8 Om de saus te bereiden giet je al het vocht (van het vlees, de balletjes en dat van de paddestoelen) in een grote kookpot.
9 Voeg daar nog aan toe : de Madeirawijn (naar smaak) en het blikje tomatenpuree. Laat alles 5 minuten doorkoken. Doe alle ingrediënten in de saus (paddestoelen, balletjes,...) en laat tot het kookpunt komen.1
0 Voeg als laatste een beetje aardappelbloem bij, om de saus te binden.1
1 Voor de presentatie : snij de hardgekookte eieren in twee en schik boven op het vlees en de saus. Snipper er nog wat peterselie op. Serveer met aardappelpuree.