1 verwarm de oven voor op 200 oC. Snij de ui en wortel in stukjes. Verwarm de olie in een grote braadpan en voeg de ui en wortel toe. Fruit dit circa 5 - 8 minuten onder af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is. Schil in de tussentijd de aardappels, snij ze in 4-en en kook ze. . Voeg het lamsgehakt toe aan het ui, wortel mengsel en bak alles circa 10 minuten, zodat het gehakt korrelig en rul wordt. Strooi de bloem bij het mengsel. Voeg de bouillon, de rosemarijn, thijm en tomaten puree toe. Kruiden met wat zwarte peper. Laten sudderen voor zo'n 15 minuten, tot het vocht is verdampt. Maak van de aardappels met wat boter een melk een smeuige puree. Rasp de kaas door de puree met een snufje zout. Voeg eventueel aan het vleesmengsel nog wat zout toe, (ben voorzichtig als je bouillon van een blokje hebt gemaakt waar al zout in zit). Breng het vleesmengsel over in een ovenschaal en bedk dit met de aardappelpuree. Breng met een vork wat richels aan in de puree. Bak de Shepherds Pie circa 35 - 40 minuten totdat de aardappel licht bruin is gekleurd.
shepherds pie(engelse lamsgehaktschotel) is een recept van Solo Open Kitchen