Gesmoord lam met groentjes en rozemarijn

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ui en de wortel in grove stukken.
  • 2 Kruid en kleur het lamsvlees samen met de wortel en de ui aan in een weinig vetstof tot het mooi goudbruin gekleurd is. Doe alles in een braadschotel, voeg tijm, laurier, rozemarijn, knoflook, rode wijn en lamsjus toe en dek af met alufolie.
  • 3 Verwarm de oven voor op 120°C en zet de braadschotel in de oven gedurende
  • 25 à 3 uur
  • 4 Bereid ondertussen de marktgroentjes voor en blancheer ze.
  • 5 Neem de lamsboutmuizen uit de ovenschaal en zet ze nog enkele minuten in de oven op grilstand om ze kleur te geven.
  • 6 Zeef de jus en laat indikken tot sausdikte. Verwarm de geblancheerde groenten in de saus en voeg een scheutje xeresazijn toe en kruid met peper en zout.
  • 7 Verdeel de groenten over de borden. Schik de lamsboutmuizen op de groenten en dien op.

Gesmoord lam met groentjes en rozemarijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel in melk gesmoord
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse zeevruchten-aardappelschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord rundvlees in kruidige saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept