1 Hak het lente-uitje en de waterkastanjes fijn in een keukenmachine.
2 Voeg het gehakt en de saus toe en draai alles tot een vrij gladde pasta.
3 Maak de wonton-vellen in het midden nat met een in water gedompeld kwastje.
4 Laat rondom een rand van 2 centimeter droog.
5 Leg met een theelepel wat vulling op het midden van elk vel.
6 Vouw de randen van het vel naar boven. Druk het boven de vulling goed tegen elkaar aan. Duw dan de puntjes naar buiten.
7 Leg de pakjes op een met meel bestoven bord.
8 Verhit de olie goed. Frituur telkens ongeveer 6 pakjes tegelijk goudgeel.
9 Schep de pakjes met een schuimspaan uit de frituur en leg deze op een met keukenpapier bekleed rooster.1
0 Laat de pakjes hierop uitlekken.1
1 Serveer met zoete chilisaus.Waterkastanjes zijn meestal in blik te koop, heel of in plakjes. Na opening van het blik kunnen ze nog 1 week in water worden bewaard (water dagelijks verversen). Ze geven een knapperig en enigszins zoet accent aan roerbakgerechten, groenten, mie en scherpe vullingen.