Gouden pakjes (Voor 30 stuks)

6
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak het lente-uitje en de waterkastanjes fijn in een keukenmachine.
  • 2 Voeg het gehakt en de saus toe en draai alles tot een vrij gladde pasta.
  • 3 Maak de wonton-vellen in het midden nat met een in water gedompeld kwastje.
  • 4 Laat rondom een rand van 2 centimeter droog.
  • 5 Leg met een theelepel wat vulling op het midden van elk vel.
  • 6 Vouw de randen van het vel naar boven. Druk het boven de vulling goed tegen elkaar aan. Duw dan de puntjes naar buiten.
  • 7 Leg de pakjes op een met meel bestoven bord.
  • 8 Verhit de olie goed. Frituur telkens ongeveer 6 pakjes tegelijk goudgeel.
  • 9 Schep de pakjes met een schuimspaan uit de frituur en leg deze op een met keukenpapier bekleed rooster.1
  • 0 Laat de pakjes hierop uitlekken.1
  • 1 Serveer met zoete chilisaus.Waterkastanjes zijn meestal in blik te koop, heel of in plakjes. Na opening van het blik kunnen ze nog 1 week in water worden bewaard (water dagelijks verversen). Ze geven een knapperig en enigszins zoet accent aan roerbakgerechten, groenten, mie en scherpe vullingen.

Gouden pakjes (Voor 30 stuks) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fijne taartjes met rode ui, provolone en karwijzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenpilav met gestoomde mango
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept