Zoek
Varkensreepjes met appel en kerrie
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 varkenslapjes
2 zakjes rijst
2 appelen (jona gold)
2 el olijfolie
kerriepoeder
cayennepeper
250 ml vleesbouillon
1 el suiker, afgestreken
bloem
zout
Bereiding
1
Kook de rijst gaar volgens de instucties op de verpakking.
2
Snijd de varkenslapjes in fijne reepjes.
3
Was de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
4
Verhit de olie in een wok, voeg de varkensreepjes toe en bak zeer snel aan, breng op smaak met kerrie, cayennepeper en zout.
5
Voeg de vleesbouillon toe en laat even sudderen.
6
Voeg de appelblokjes toe en laat ongeveer 1 minuut meekoken.
7
Neem het vlees en de appelblokjes uit de wok en bind het vocht met wat bloem.
8
Breng de saus op smaak met suiker, cayennepeper en zout.
9
Verdeel het vlees en appel over 4 warme borden, nappeer met de saus en dien op met de rijst.
Varkensreepjes met appel en kerrie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelsoep met gember en koriander
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Milde thaise varkensvleescurry
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentemie met varkensreepjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese miesoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept