Varkenskotelet met gegrilde courgettes

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de varkenskoteletten in met de ‘meat rub’ en zet koel weg.
  • 2 Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van 1/2 cm.
  • 3 Spoel de linzen en laat ze een uurtje weken.
  • 4 Spoel de linzen opnieuw en meng ze met de groentebouillon, gepelde knoflook, ontpitte peper, laurierblad en takjes tijm. Breng aan de kook en voeg na 10 minuten koken de worteltjes toe. Laat in 20 minuten zachtjes garen. Zet het vuur uit.
  • 5 Snijd de courgette over de lengte in plakken van 2 mm dik. Besprenkel met wat olijfolie en leg op de grill. Rooster aan beide zijden. Bestrooi met peper en zout en met tijmblaadjes. Schep om en houd apart.
  • 6 Breng de linzen op smaak met peper en zout, voeg olijfolie en xeresazijn toe en schep er de gesnipperde lente-uitjes onder.
  • 7 Grill de koteletten op de barbecue of een hete grill. Laat ze onder folie nog 3 tot 4 minuten rusten.
  • 8 Serveer de koteletten met de lauwe linzensalade en de gegrilde courgette.

Varkenskotelet met gegrilde courgettes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept