1 Laat 1 eetlepel olijfolie en het klontje boter smelten in een grote braadpan - Kruid je vlees en laat de mignonettes aan weerzijden bruinen op een hoog vuurtje. Neem het vlees uit de pan.Voeg nu 1 eetlepel olijfolie toe in de braadpan en stoof de fijngesneden ui en de verse gesneden champignonnen op een zacht vuurtje gedurende een paar minuten; daarna de bloem bijvoegen en 1 minuut roeren. Vervolgens het bier en het water bijvoegen. Goed mengen; het bouillonblokje, de laurier en tijm bijvoegen. De mignonettes in dit mengsel leggen en als het begint te koken, afdekken en het vuur op de laagste stand zetten en zo een uurtje laten sudderen (het vlees af en toe eens omdraaien). Daarna de saus een beetje binden met de maïzena naar de gewenste dikte. Eventueel saus nog beetje bijkruiden. Goed warm opdienen. Als versiering kan je er fijngesneden peterselie over strooien. Is te combineren met wortels en aardappelen ofwel met kroketten en sla!