1 Spoel de kalfstong goed af en zet ze op in koud gezouten water, gaar de kalfstong in ongeveer 1 uur en pel ze, bewaar de kalfstong in het kookvocht.
2 Breng eeb grote pot lichtgezouten water aan de kook, voeg de grof gesneden wortel, selder en kuirdentuiltje toe en breng het geheel aan de kook.
3 Voeg de kalfsschenkel toe en laat dit ongeveer een uur zachtjes sudderen net onder het kookpunt.
4 Voeg nu de kip toe en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes verder sudderen, doe de aardappelen erbij.
5 Voeg tot slot de varkensworsten toe en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Verwarm de kalfstong mee in de bouillon en breng het geheel op smaak met peper en zout.
6 Bereid de salsa verde. Mix alle ingrediënten behalve de olie in een bleder en veog de olie geleidelijk toe om een mooie emulsie te bekomen.
7 Serveer de bollito misto met de salsa verde.
Bollito misto alla Piemontese (hutsepot van is een recept van Solo Open Kitchen