Kroketje van varkenspoot met tartaarsaus

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de varkenspoten op in water met wortelen, ui, laurier, tijm en rozemarijn. Laat koken tot deze volledig gaar zijn. Reken 3 à 4 uur. Ontbeen.
  • 2 Meng het vlees met peper en zout, sjalotsnippers en gehakte peterselie en laat afkoelen.
  • 3 Snijd afgekoelde vleesmengsel in blokjes. Paneer 2x met panko.
  • 4 Maak rode pepers schoon. Snijd vruchtvlees in stukjes. Verwarm olijfolie op zacht vuurtje. Doe de pepers in de olie. Laat konfijten op zeer laag vuurtje tot ze zacht zijn. Mix met de gemberpuree tot mooi zalfje. Duw door een zeef.
  • 5 Meng mayonaise met brunoise van appel, dille en werk af in een glaasje met karamel van balsamico-azijn.
  • 6 Frituur de kroketjes in arachideolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kroketje van varkenspoot met tartaarsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Mosselbrochettes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Forel met tartaar van zuring en salade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburgers
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Borrelkroketjes met garnalen
1uur- Snack
Bekijk recept
Kroketje van zalm en koriander
60 min
Bekijk recept
Kroketje van kabeljauwbrandade
100 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketje Van Fazant, Kastanjes En Peren
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept