Ossenhaas ‘à la plancha’

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De rode wijn, de suiker en de gehalveerde sjalotten inkoken. De saus moet licht stroperig worden (moet aan de achterkant van een lepel blijven hangen), anders verder laten inkoken.
  • 2 Wanneer de saus eenmaal de gewenste consistentie bereikt heeft
  • 3 de zwartebessenlikeur toevoegen en niet verder laten koken.
  • 4 De saus kruiden met zout en peper en vervolgens warm houden. Verhit een braadpan op hoog vuur. De ossenhaas met zout en peper besprenkelen en licht met olie inwrijven.
  • 5 Het vlees aan elke kant 2 minuten dichtschroeien en vervolgens 4 minuten in de oven op 180 graden laten nagaren.
  • 6 Leg de ossenhaasjes op een bord en overgiet ze met deze glanzende en zeer smakelijke saus. Dien dit gerecht op met ragout van boleten en krieltjes. Smullen maar!

Ossenhaas ‘à la plancha’ is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gamba's met rauwkost en yoghurtsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gambas A La Plancha
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gamba's A La Plancha
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Maya Kip A La Plancha
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde ossenhaas met groenepepertuinkersboter
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas tataki met noedels en radijs
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas met tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gemarineerde ossenhaas
40 min Voorgerecht
Bekijk recept