Puree met broccoli en Finettes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Dompel deze roosjes gedurende 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de broccoli onder de kraan met koud water, dit dient om het garen te stoppen en om de kleur te behouden.
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, laat even uitdampen, voeg wat melk, een klontje solo en muskaatnoot toe. Pureer de aardappelen.
  • 3 Kruid de Finettes met wat tijm, salie en pezo.
  • 4 Bak de Finettes in hete solo zeer kort op een hoog vuur (2 tot 3 minuten).
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°, stand oven met grill.
  • 6 Boter een ovenschotel in met solo vloeibaar. Verdeel de broccoliroosjes over de bodem. Bedek met de gebakken Finettes. Bedek de hele bovenzijde van de schotel met aardappelpuree. Bestrooi met gemalen emmenthaler. Strooi wat paneermeel uit over de schotel om een mooie korst te bekomen.
  • 7 Zet de schotel in de voorverwarmde oven. Laat 25 minuten bakken en serveer.

Puree met broccoli en Finettes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep met finettes
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pita met Finettes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokje met finettes, spinazie en Conimex Curry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
PASTA MET FINETTES, BACON EN CHILI
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept