1 In een grote kom mengen we het paneermeel met het bier en de room, we laten het geheel een kwartiertje trekken.
2 We voegen het gehakt, de slalotten, de puree en het ei toe, kruiden met peper&zout en kneden tot we een homogene massa bekomen.
3 We maken er vervolgens kleine vleesballetjes van met een diameter van ongeveer 3 cm.
4 aardappelpuree:
5 We schillen de aardappelen, snijden ze in kleine blokjes en koken ze gedurende een tiental minuten gaar.
6 We mengen er de boter en de melk onder, kruiden met muskaatnoot en peper & zout en pletten alles tot we een mooie puree bekomen.
7 We scheppen vervolgens de puree in een ovenschaal, bestrooien het geheel met paneermeel en leggen hier en daar verspreid enkele kleine blokjes boter.
8 We laten het geheel in een voorverwarmde oven van 220°C bakken tot we een mooie goudbruine korst bekomen.
9 We bakken ondertussen onze vleesballetjes in een grote pan met boter gaar en houden ze even apart. 1
0 We doen een scheutje water bij het braadvocht en warmen er kortstondig de bessenjam of veenbessen in op, we voegen eventueel nog wat suiker bij naar smaak. 1
1 lekker anders......
Köttbullar(Zweedse vleesballetjes met rode is een recept van Solo Open Kitchen