Zoek
Spareribs met honingsaus
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,8 kg varkensribbetjes in stukken
4 el honing
2 el hoisinsaus
2 el rijstazijn
2 el rijstwijn
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
plantaardige frituurolie
Bereiding
1
Spoel de ribbetjes, dep ze droog en leg ze naast elkaar in een grote kom.
2
Meng de sojasausmet de honing, hoisinsaus, rijstazijn, rijstwijn en knoflook.
3
Bedek de ribbetjes volledig met de marinade, dek af en laat minstens 6 uur marineren op een koele plaats.
4
Verwarm de oven voor op 180°, stand boven- en onderwarmte.
5
Haal de ribbetjes uit de marinade en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
6
Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, bestrijk af en toe met de marinade.
7
Laat de ribbetjes afkoelen en frituur ze daarna 3 minuten in hete olie.
8
Serveer met frietjes of vers knapperig stokbrood.
9
Hoisinsaus: zoete pikante saus uit de Chinese keuken. Te verkrijgen in grootwarenhuizen (?), maar zeker in Aziatische winkels.
Spareribs met honingsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met soja-honingsaus
10 min
Snack
Bekijk recept
Frisse sinaasappelspareribs
10 min -
Bekijk recept
Kruidige pulled ribs Chinese style
495 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spareribs met roquefortsalade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spareribs in oosterse marinade
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept