1 Pel de tomaten door ze in te kruisen en een 10-tal seconden in kokend water te dompelen, verwijder de zaadjes, pers de zaadjes uit in een zeef en snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.
2 Verwarm een weinig Solo in een sauspannetje, voeg de ontkiemde en gesnipperde
3 knoflookteentjes toe en laat even zweten, voeg de tomatenblokjes, tomatensap (van de zaadjes) en de Tomato Frito toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken, laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en roer er 2 eetlepels olijfolie door.
4 Was de aardappelen grondig en snijd ze half door, vul de aardappelen met wat Solo, de takjes tijm en de laurierblaadjes, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze alvast op de voorverwarmde barbecue. Draai ze af en toe om. Dit duurt ongeveer 1 uur om ze mooi te garen.
5 Meng de mosterd met de witte azijn en roer er de arachideolie door, voeg er op het laatst de fijngesnipperde ui aan toe en kruid met peper en zout.
6 Meng de linzen met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
7 Grill de merguezworstjes op de barbecue.
8 Open de aardappelpakketjes en verwijder de tijm en de laurier, snijd de aardappelen in stukken.
9 Meng de rucola onder de linzen en verdeel over de borden, schik er de aardappelblokjes en de merguezworstjes op en druppel de mosterdvinaigrette over het geheel.