Salade van linzen

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de tomaten door ze in te kruisen en een 10-tal seconden in kokend water te dompelen, verwijder de zaadjes, pers de zaadjes uit in een zeef en snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.
  • 2 Verwarm een weinig Solo in een sauspannetje, voeg de ontkiemde en gesnipperde
  • 3 knoflookteentjes toe en laat even zweten, voeg de tomatenblokjes, tomatensap (van de zaadjes) en de Tomato Frito toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken, laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en roer er 2 eetlepels olijfolie door.
  • 4 Was de aardappelen grondig en snijd ze half door, vul de aardappelen met wat Solo, de takjes tijm en de laurierblaadjes, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze alvast op de voorverwarmde barbecue. Draai ze af en toe om. Dit duurt ongeveer 1 uur om ze mooi te garen.
  • 5 Meng de mosterd met de witte azijn en roer er de arachideolie door, voeg er op het laatst de fijngesnipperde ui aan toe en kruid met peper en zout.
  • 6 Meng de linzen met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Grill de merguezworstjes op de barbecue.
  • 8 Open de aardappelpakketjes en verwijder de tijm en de laurier, snijd de aardappelen in stukken.
  • 9 Meng de rucola onder de linzen en verdeel over de borden, schik er de aardappelblokjes en de merguezworstjes op en druppel de mosterdvinaigrette over het geheel.

Salade van linzen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept