Zoek
Kikkerewtensoep
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,2 dl ontvette bouillon (geen visbouillon)
800 gr kikkererwten (uit blik)
6 stengels bleekselderij, gesneden
6 takjes munt, fijngesneden
1 bosje koriander, fijngesneden
300 gr chorizo, in plakjes
1 pluk saffraan
2 chilipepertjes, in ringetjes
peper
zout
Bereiding
1
Laat 600 gram kikkererwten met de saffraan 10 minuten zachtjes koken in de bouillon.
2
Zet er de staafmixer in en maak er een gladde soep van. Haal hem eventueel nog door een zeef.
3
Voeg de rest van de kikkererwten, de ringetjes chilipeper en bleekselderij toe.
4
Laat de soep nog een paar minuten pruttelen.
5
Voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe.
6
Laat op het laatst de plakjes chorizo nog even meewarmen.
7
Bestrooi de soep met de kruiden.
Kikkerewtensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker