Zoek
Kruidig varkensvlees
4
75 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 gr varkensvlees (gebraad, lapjes...)
1 ui
1 chilipepertje
3 el olie
2 el vers geraspte gember
1/4 el gemalen koriander
1/4 el kurkuma
1/4 el gemalen komijn
1/4 el kruidnagelpoeder
2 el sojasaus
1 el gehakte peterselie
2 lente-uitjes
peper&zout uit de molen (pezo)
Bereiding
1
Pel en snipper de ui fijn.
2
Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper het fijn.
3
Snij het varkensvlees in ongeveer gelijke blokjes.
4
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een hoog vuur aan alle kanten bruin aan, kruid met pezo.
5
Doe er de gesnipperde ui, de geraspte gember en het gesnipperd chilipepepertje bij.
6
Laat alles nog 3 minuten zachtjes bakken en doe er dan de koriander, de kurkuma, de komijn en het kruidnagelpoeder bij, goed mengen.
7
Voeg er een kopje water en de sojasaus aan toe.
8
Laat onder gesloten deksel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot het vlees goed gaar is, doe er ondertusen zo nodig nog een scheutje water bij.
9
Snipper de lente-uitjes fijn.1
0
Serveer de curry met gekookte rijst en versier met gehakte peterselie en stukjes lente-ui.
Kruidig varkensvlees is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetkruidig varkensvlees
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept