1 Leg de koteletjes in een passende plastif of glazen schaal, voeg rum, sappen en knoflook toe. Dek af, zet een nacht in de koelkast en keer het vlees regelmatig. Haal de koteletjes 30 min. voor de bereiding uit de marinade, dep droog met keukenpapier en laat rusten op een plaat bekleed met bakpapier. Schep de uiringen bij de marinade en zet apart. Meng oregano, komijn en cayennepeper in een kommetje en strooi deze mix over beide kanten van de koteletjes. Maak de bakplaat of het rooster van bbq matig heet en kwast in met olie. Leg de koteletjes op de bakpllat of rooster en bak ze 7 min. tot ze goudbruin zijn. Keer ze en bak nog eens 5 min. Leg ze op een serveerschaal, dek af met alufolie en laat rusten, terwijl je de uien bakt.
2 Maak de bakplaat of een koekenpan op het rooster flink heet. Druppel nog wat olie op de bakplaat. Verdeel de uien en knoflook over de bakplaat en bewaar de overtollige marinade in de kom. Bak de uien 10 min. Lepel er tijdens het bakken de bewaarde marinade over en schep met een tang de uien en knoflook voortdurend om tot ze goudbruin en zacht zijn. Serveer met de karbonades en limoenparten.
Havanna koteletjes met sinaasappel-sherry uitjes is een recept van Solo Open Kitchen