1 Bak het verkruimelde gehakt in 2 eetl. boter licht goudbruin. Laat de ui even meefruiten, roer de tomatenpuree erdoor en daarna ½ kop water. Laat het net aan de kook komen en neem de pan dan van het vuur. Kook de macaroni in ruim kokend water met wat zout half gaar. Giet af en roer er 50 g boter en 2 eetl. geraspte kaas door. Smelt de rest van de boter in de hete melk. Los de maïzena op in een klein beetje koud water en meng dit papje door de melk. Blijf steeds goed roeren, boven een laag vuur, tot de saus gebonden is. Laat het afkoelen en roer er eerst dan de goed los geklopte eieren, de rest van de geraspte kaas, zout, peper en kaneel door. Roer het gehakt door de macaroni en schep de helft van dit mengsel in een vuurvaste schaal. Giet hierover de helft van de saus, daarover komt dan weer de rest van het gehakt en als laatste laag de rest van de saus. Zet de schaal ruim een half uur in een voorverwarmde, matig hete oven (175°C.). Dien deze schotel vooral goed heet op.