2 Week het broodje in lauw water en knijp goed uit.
3 Spoel de tomaten en snij in plakjes, snij de mozzarella ook in plakjes.
4 Pel en snipper de ui en de knoflook, bak glazig in een eetlepel solo.
5 Vermeng ze met het gehakt, het ei, het verbrokkelde geweekte brood, de oregano en de helft van de basilicum, kruiden met pezo en goed mengen.
6 Maak de handen vochtig en maak balletjes van het mengsel, rol ze door het paneermeel, duw ze een weinig plat, tot een dikke hamburger.
7 Bak het vlees rondom mooi bruin en gaar in een scheutje hete olijfolie en een eetlepel solo.
8 Schep de balletjes in een ovenschaal, strooi er een weinig basilicum over.
9 Leg op elke balletje een plakje mozzarella, dan een plakje tomaat en weer een plakje mozzarella.Zet de balletes 10 minuten in de oven tot de kaas mooi uitsmelt.Bestrooi ze voor het serveren met de rest van de basilicum en dien op met gebakken aardappeltjes of vers stokbrood.
Gehaktballetjes (hamburgers) met tomaat is een recept van Solo Open Kitchen