Zoek
Varkenswangetjes
4
150 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg varkenswangetjes
solo, bakken en braden
1 grote ui
1 el rode wijnazijn
40 cl trappistenbier
1 teentje knoflook
1 klein takje tijm
1 laurierblad
1 sneetje bruin brood
mosterd
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken.
2
Bak het vlees aan in wat solo, haal uit de pan.
3
Pel de uien en snipper ze fijn, fruit aan in solo in dezelfde pan waarin u het vlees gebakken heeft.
4
Zodra de uien mooi gekleurd zijn voeg je de azijn en het vlees toe, kruiden met pezo, goed omroeren, voeg ook tijm, laurierblad en het bier toe.
5
Besmeer de boterham met mosterd en leg deze op het vlees.
6
Zet de deksel op de pan en laat onder gesloten deksel ongeveer 2 uur garen, regelmatig omroeren om aanbakken te voorkomen.
7
Controleer af en toe met een vork de gaarheid van het vlees, het moet wel uiteenvallen.
8
Bind voor het serveren de saus eventueel met los geroerde maïzena en kruid bij met pezo.
9
Dien op met frietjes.
Varkenswangetjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met wintergroenten
150 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met wintergroenten
150 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept