2 Rasp zoveel ui fijn, dat je 2el pulp hebt. Doe dit in een kommetje met knoflook, komijn, paprikapoeder, chilivlokken, koriander, peterselie en citroensap en roer tot een homogeen mengsel. Doe de stukjes biefstuk in een schaal en doe het kruidige uienmengsel erbij. roer goed door, zodat ht vlees gelijkmatig met de kruiden is bedekt, of dek het stevig met plastic folie af en schud de kom om alle ingrediënten te mengen. Zet 3 à 6 uur in de koelkast, schud de kom ondertussen een paar keer.
3 Rijg 3 tot 4 stukjes vlees aan elke satéprikker.
4 Bestrooi het vlees met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat 30 min. rusten.
5 Maak de bakplaat of rooster van de barecue flink heet en druppel er net genoeg olijfolie op om in te vetten. Leg de kebabs op de bakplaat en rosster ze 8 min. keer ze elke 2 min. om tot de biefstuk aan alle kanten mooi bruin is. Doe ze over op een serveerschaal, dek af met folie en laat 5 min. rusten. Knijp er wat vers citroensap over en serveer.