Zoek
iberische karbonade
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr karbonade
1 ui en 2 wortelen
2 stokken prei en 1 kg appelen
1 a 2 glazen rode wijn
1 l vleesbouillon (ongeveer)
1 scheutje balsamicoazijn
Bereiding
1
Kook de karbonade in de vleesbouillon op een laag vuur samen met de grof gesneden groenten, een snuifje zout, en de wijn gedurende drie uren.
2
Verwijder het bot terwijl de karbonade nog warm is.
3
Kook de appelen en maak er een puree van.
4
Laat de honing inkoken tot hij karameliseert.
5
Voeg de balsamicoazijn toe en laat verder inkoken.
6
Voeg een klein beetje water toe en kook het mengsel tot het indikt.
7
Smeer de karbonade in met het honingmengsel en serveer met de appelpuree.
iberische karbonade is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes met Iberische ham
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iberische Bellota-ham met dadels en pistachenoten
15 min
Bekijk recept