1 Leg het ontbeende, opgerolde stuk varkensvlees in een pan of stoofpot met deksel.
2 * Voeg er 1 liter water en de rest van de ingredienten behalve de knoflookolie aan toe, leg het deksel op de pan of stoofpot en zet hem minstens 24 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast of op een koele plek.
3 Bereiden:
4 * Verhit de oven een halfuur voordat het varkensvlees erin moet tot 200 °C of gasovenstand
5 * Haal het vlees uit het pekelvocht en leg het op een rooster in de gootsteen, zodat het vocht kan uitlekken en het vlees wat op temperatuur komt. Leg het vlees in een braadslee, giet er de knoflookolie over en braad het 1½ uur. Leg het op een snijplank. (Een vleesthermometer die je erin prikt moet 75 °C aangeven, dan is het vlees gaar.)
6 * Snijd het vlees in dunne plakken - het mooie van het quasi-pekelen is dat zelfs een onhandige voorsnijder als ik dat kan doen - dan heb je zeker genoeg voor 8 mensen.
speciaal gebakken varkensgebraad is een recept van Solo Open Kitchen