Mousaka met tzatziki

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergine in plakjes (verticaal of horizontaal naar keuze) bestrooi deze met zout en laat 30min uitlekken.Demp de aubergineplakken droog met keukenpapier, wrijf ze in met olijfolie en zet onder de grill tot ze zacht zijn.Voeg regelmatig olijfolie toe.Stoof 1 ajuin in olijfolie voeg gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg dan tomatenpuree toe, goed mengen.Stoof andere ajuin samen met paprika, voeg dan gezeefde tomaten toe, meng dan gehakt onder saus.Verwarm de oven voor op 170C°. Neem een ovenschotel leg onderaan een laag aubergine dan een laag gehakt dan geraspte kaas.Herhaal dit tot ovenschotel vol is. Eindig met een laag kaas. Zet dan gedurende ongeveer 20min in oven.Dien op met rijst of gebakken aardappelen en tzatziki.Smakelijk!

Mousaka met tzatziki is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Prei Mousaka
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mousaka
30-60 min -
Bekijk recept
MOUSAKA
0-10 min -
Bekijk recept
Mousaka
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept