Lamsreepjes met witlof en rijst

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Basmatirijst even aanbakken in olie, mouilleren (= bevochtigen) met kippenfond, kruiden met peper en zout en langzaam gaar laten worden tot al het vocht geabsorbeerd is.De rijst regelmatig ontkorrelen met een vork.Verwijder de schil van de gember en snij in fijne reepjes.Breng het sinaasappelsap en de rietsuiker aan de kook en konfijt de gemberjulienne.Witlof en het citroengras schoon maken en in wat boter zacht stoven met peper en zout . Voeg op het einde van de suddertijd wat gembersap toe en karameliseer hiermee het witlof.Laat bruine fond, sojasaus, gembersap en rijstwijn samen eventjes zachtjes inkoken.Bak de lamsreepjes snel aan in de hete olie (mogen nog beetje roze zien vanbinnen) en kruid met kerrie, gemalen koriander, peper en zout.Het citroengras kan je verwijderen want mag je niet opeten!Heel lekker, speciale smaakSmakelijk!

Lamsreepjes met witlof en rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roergebakken lamsvlees met rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekruide lamsreepjes met vijgen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken lamsvlees in knoflooksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsreepjes Met Groenten En Limoen.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept