Parmentier gehakt

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardappelen schillen, wassen en koken in licht gezouten water.
  • 2 Bloemkoolroosjes koken in licht gezouten water.
  • 3 Ajuin en look fijnsnijden en even laten bakken in pan met boter, gehakt toevoegen en bakken. Bestrooien met bloem, bouillon toevoegen en 5 à 6 min zachtjes laten koken. Kruiden met peper en zout en peterselie toevoegen.
  • 4 Oven voorverwarmen op 170C°.
  • 5 Aardappelen afgieten, tot puree pletten met een scheutje melk en klontje boter. Kruiden met peper en nootmuskaat.
  • 6 Een vuurvaste schotel invetten met boter of olie. Nu maken we lagen zoals lasagne; we beginnen met het vleesmengsel op de bodem te leggen en dan bedekken we dit met bloemkoolroosjes, gemalen emmental en aardappelen. Eindigen doen we met gemalen emmental. Hier en daar een klontje boter leggen en in de oven laten kleuren circa 10 min.
  • 7 Smakelijk!

Parmentier gehakt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier met wortelpuree
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept