Zoek
Kalfslapjes met Rodenbach
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kalfslapjes
solo, bakken en braden
500 gr witte champignons
2 uien, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1 flesje Rodenbach
2 kl bruine suiker - cassonade
griessuiker
1 takje tijm
1 klein laurierblad
scheutje azijn
maïzena
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Borstel de champignons schoon en snij in schijfjes.
2
Smelt 2 el solo in een pan en fruit hierin de gehakte uien, voeg een weinig water en een weinig griessuiker toe.
3
Voeg de schijfjes champignons toe en laat deze goudgeel kleuren, kruid met pezo.
4
Smelt in een pan met hoge rand 1 el solo en fruit hierin het gehakte sjalotje, laat kleuren, voeg er de cassonade bij en laat karameliseren.
5
Blus met een weinig azijn en overgiet met de Rodenbach.
6
Voeg tijm en laurier toe en laat gedurende +/- 10 min. op een laag pitje sudderen.
7
Haal tijm en laurier uit de pan en voeg het champignonmengsel bij de saus.
8
Indien de saus te dun is, een beetje maïzena oplossen in een weinig water en toevoegen aan de saus, goed roeren.
9
Verhit 2 el solo in een pan en bak de kalfslapjes mooi bruin en gaar, kruiden met pezo. 1
0
Dresseer de lapjes op warme borden, napperen met de champignonsaus en opdienen met gekookte aardappeltjes en reepjes krobsalade met partjes tomaat.
Kalfslapjes met Rodenbach is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
gehaktballen in de rodenbach
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van varkenswangetjes met balsamico
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodenbach-Uiensoep
10-20 min -
Bekijk recept
Hartige Rodenbach-uiensoep
20-30 min -
Bekijk recept
Boerenpaté
1u30wachten min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept