Gegrilde merguez met kerstomaten en kikkererwten

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vinaigrette: meng in een kom de citroenrasp en het citroensap, het knoflook, de harissa, de komijn, de olijfolie, zout en peper. Zet apart.
  • 2 Verwarm een grill of de barbecue. Bestrijk de paprika's en de worstjes met olijfolie. Gril de paprika's 4 minuten aan de ene en 3 minuten aan de andere kant. Rijg de worstjes aan houten spiesen aan beide uiteinden. Gril 2 minuten aan elke kant. Zet apart.
  • 3 Meng in een slakom de kerstomaatjes, de kikkererwten, de notensla, de lente-uitjes en de gegrilde paprika's en wat peper en zout. Voeg de vinaigrette toe en roer goed door. Verdeel de spiesen over de borden met de salade van kikkererwten, kerstomaatjes en gele paprika. Bestrooi met munt.
  • 4 Heerlijk met couscous met citroen en munt.

Gegrilde merguez met kerstomaten en kikkererwten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept