1 Vinaigrette: meng in een kom de citroenrasp en het citroensap, het knoflook, de harissa, de komijn, de olijfolie, zout en peper. Zet apart.
2 Verwarm een grill of de barbecue. Bestrijk de paprika's en de worstjes met olijfolie. Gril de paprika's 4 minuten aan de ene en 3 minuten aan de andere kant. Rijg de worstjes aan houten spiesen aan beide uiteinden. Gril 2 minuten aan elke kant. Zet apart.
3 Meng in een slakom de kerstomaatjes, de kikkererwten, de notensla, de lente-uitjes en de gegrilde paprika's en wat peper en zout. Voeg de vinaigrette toe en roer goed door. Verdeel de spiesen over de borden met de salade van kikkererwten, kerstomaatjes en gele paprika. Bestrooi met munt.
4 Heerlijk met couscous met citroen en munt.
Gegrilde merguez met kerstomaten en kikkererwten is een recept van Solo Open Kitchen