1 Klop het vlees een beetje mals en kruid met peper en zout. Doe de blokjes ham en spinazie in een kom. Voeg de kaas, de ui, het ei, het paneermeel en de bieslook toe. Hak de look grof en meng hem met de citroenschil, zout en oregano. Meng nadien met het spinaziemengsel. Kruid met peper en zout en verdeel het over het kalfsvlees. Rol het vlees op en wikkel het in het spek. Verwarm de boter en bak het vlees gedurende 4 minuten aan elke zijde aan. Voeg de dragon en de witte wijn toe en zet 50 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Overgiet regelmatig met de witte wijn tijdens het bakken. Haal het vlees uit de oven, snijd in plakken en serveer onmiddelijk.
2 Versier met een slaatje, stro aardappeltje en een zalfje van jonge spinazie.
vitello amantellato met een zalfje van spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)