Zoek
Kalfsblanquette met witloof
4
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 gr kalfsblanquette
1 kg witloof
3 el mascarpone
100 gr gedroogde abrikozen
1 el olijfolie
1 el acaciahoning
8 dl vleesbouillon (2 blokjes in heet water)
2,5 dl droge witte wijn
1 takje tijm
1 laurierblad
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Voorbereiding
: 's morgens of de dag voordien:
2
Verhit 1 el olijfolie in een kookpot mt dikke bodem en bak het vlees langs alle kanten goudbruin, kruid met pezo.
3
Voeg het takje tijm en het laurierblad toe en overgiet met de witte wijn en de vleesbouillon.
4
Laat onder gesloten deksel +/- 60 minuten sudderen, roer af en toe om.
5
Kuis het witloof en snij in stukken van 1,5 cm, snij ook de abrikozen in reepjes.
6
Voeg na 60 minuten het witloof toe, maar verwijder eerst tijm en laurier, laat nog 15 minuten stoven.
7
Meng er de abrikozenreepjes onder en neem van het vuur, zet koel weg.
8
Haal het kalfsblanquette uit de koeling en laat op een zacht vuur gedurende 10 minuten opwarmen.
9
Indien de saus te vloeibaar, binden met instantsausbinder, voeg de honing toe en afkruiden met pezo.1
0
Neem van het vuur en laat er al roerend de mascarpone in smelten.1
1
Dien op met kroketjes.
Kalfsblanquette met witloof is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Traditionele kalfsblanquette
2 uur-
Bekijk recept
Kalfsblanquette met amandelen en rozijnen
0 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette (2)
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette met groenten
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept