1 Smelt 1 eetl. boter in een ruime pan en stoof de sjalot glazig.
2 Voeg het gehakt toe. Schep het regelmatig om en plet het met een vork totdat het vlees korrelig en goudbruin gebakken is.
3 Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel het bouillonblokje boven de bereiding en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen.
4 Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, oregano en, indien nodig, peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.
5 Bereid ondertussen de aardappelpuree: kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer ze. Roer er de melk en de boter door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
6 Giet het mengsel van gehakt en pompoen in een ruime ovenschotel en verdeel er de puree over. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet koel weg.
7 Op het moment zelf (30 min. in de oven)
8 Zet de schotel 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.
9 Tip1
0 Dit lekker gegratineerde gerecht kan vooraf klaargemaakt worden. Als u het toch op het moment zelf bereidt, volstaan 20 min. in de oven.