1 Snijd de paksoi en/of andere groenten in reepjes, spoel de groenten onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
2 Klop de eieren los met een vork in een kommetje en meng het varkensgehakt in een grote kom met de gember, lente-uitjes, zout, suiker, peper, droge sherry, 2 eetl sojasaus en de sesamolie. Voeg vervolgens geleidelijk aan het maïszetmeel toe zodat het mengsel niet te vochtig is.
3 Vorm gelijke balletjes van het varkensgehakt en druk ze wat plat zodat ze niet perfect rond zijn.
4 Verwarm 2 eetlepels olie in een pan op een matig vuur en kleur de vleesballetjes aan tot ze mooi bruin zijn aan beide zijden.
5 Breng de bouillon met 3 eetlepels sojasaus aan de kook in een pan waarop een deksel gaat en waarin de vleesballetjes passen.
6 Voeg de vleesballetjes toe, zet het vuur op een lage stand en laat de vleesballetjes onder deksel in ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Voeg nu de groenten toe en gaar nog 10 à 15 minuten verder.
7 Serveer de vleesballetjes in een diep bord omringd door de groenten en met wat bouillon.
Lionshead - chinese gehaktballetjes is een recept van Solo Open Kitchen