1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het Knorr Bouillonketeltje.
2 Doe het gehakt in een schaal en breng het op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van.
3 Pel en snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken.
4 Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten mooi goudbruin.
5 Voeg vervolgens de ui en paprika toe en roerbak deze enkele minuten mee.
6 Voeg nu het zakje Currysaus en room toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
7 Zet het vuur laag en warm de ananasstukjes 1 minuut mee.
8 Serveer de gehaktballetjes in curryroomsaus met de rijst.
9 Kooktip:1
0 Lekker met een knapperige salade van een geraspte winterwortel, een kwart geschaafde witte kool met een handje rozijnen. Maak de salade als eerste klaar, voeg 3 eetlepels Effi Slasaus Zachte Citroen toe en laat de salade gedurende de bereidingstijd zacht worden.
Gehaktballetjes in curryroomsaus met gele paprika is een recept van Solo Open Kitchen