Gehaktballetjes in curryroomsaus met gele paprika

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het Knorr Bouillonketeltje.
  • 2 Doe het gehakt in een schaal en breng het op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van.
  • 3 Pel en snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken.
  • 4 Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten mooi goudbruin.
  • 5 Voeg vervolgens de ui en paprika toe en roerbak deze enkele minuten mee.
  • 6 Voeg nu het zakje Currysaus en room toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • 7 Zet het vuur laag en warm de ananasstukjes 1 minuut mee.
  • 8 Serveer de gehaktballetjes in curryroomsaus met de rijst.
  • 9 Kooktip:1
  • 0 Lekker met een knapperige salade van een geraspte winterwortel, een kwart geschaafde witte kool met een handje rozijnen. Maak de salade als eerste klaar, voeg 3 eetlepels Effi Slasaus Zachte Citroen toe en laat de salade gedurende de bereidingstijd zacht worden.

Gehaktballetjes in curryroomsaus met gele paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept