Ham met gepocheerde peren

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De peren schillen, ze in twee stukken snijden en voorzichtig het klokhuis verwijderen (de steeltjes wel aan de peren laten). Overvloedig met citroensap besprenkelen zodat ze niet verkleuren. Het water met de suiker aan de kook brengen en hierin de peren gedurende 8 tot 10 minuten pocheren, dus het water net niet laten koken. Haal de peren uit de pot, laat ze uitlekken en in een kom leggen. Overgiet ze met de porto en laten afkoelen. Telkens 2 halve peren in een mooie plak ham wikkelen en goed fris opdienen met stokbrood. Tip: dit gerecht is ook zeer lekker met gedroogde ham.

Ham met gepocheerde peren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept