Texels stoofpotje

2
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappels in blokjes van ca. 1 cm. Smelt de boter en bak de gezouten lamspoulet aan.
  • 2 Voeg aardappels en ui toe en fruit dit mee.
  • 3 Kneus de peperkorrels met de platte kant van een vleesmes of een spatel. Voeg vervolgens laurierblad, tijm,
  • 4 peperkorrels en (lams)fond toe. Breng het langzaam aan de kook en laat het ca. 1 uur zachtjes stoven.
  • 5 Voeg na 20 minuten prei toe. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout en peper.
  • 6 Bak de witte kool en wortel in de boter en breng het op smaak met peper, zout en een beetje kerrie.
  • 7 Zet in een diep bord middenin op een stekertje wat warme reepjes wortel en kool.
  • 8 Schep hieromheen het stoofvlees met de gebonden saus.

Texels stoofpotje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kokkelsoep met witbier en zomerse salade met oesters
30 min-
Bekijk recept
Texels Stoofpotje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Texels Stoofpotje
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Texels Stoofpotje
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept