1 neem een stoofpot en voeg daarin de boter. Kruid uw vlees aan beide zijden goed met zout en peper en voeg leg dit in de ketel. Bak rondom mooi bruin op een hoog vuur. Let op dat U de boter niet laat verbranden. Als het vlees mooi bruin is dan mag dit uit de ketel genomen worden. In het aanbaksel dat zich in de ketel bevind fruiten we de ui mooi aan samen met de spekblokjes en de jonge worteltjes in schijfjes gesneden.
2 Vervolgens blussen we dit met de witte wijn en voegen er het vlees terug aan toe alsook de provencaalse kruiden en de koffielepel tomatenpuree. We plaatsen de deksel op de ketel en laten verder pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is maar nog lekker sappig. Voor een stuk van 900 gr zal dat in totaal aanbakken en garen ongeveer 50 minuten bedragen.
3 We nemen vervolgens het vlees uit de ketel en laten dat afgedekt even rusten alvorens het in schijven te snijden.
4 We voegen aan de overblijven massa in de ketel de room toe en laten dit geheel wat inkoken totdat de gewenste saus dikte is verkregen. Eventueel iets bij binden naar eigen goesting.