1 Snipper de sjalot fijn en stoof deze glazig in een weinig Solo Vloeibaar,
2 blus met de rodewijnazijn, voeg de kalfsjus, tijm en laurier toe en laat alles inkoken tot sausdikte, zeef de saus.
3 Maak de hoornen des overvloeds schoon, je kan deze best openscheuren, de steeltjes afbreken en kort in ijskoud water spoelen. Deze trompetvormige paddestoel verzamelt veel vuil en insecten houden er zich graag in schuil. Laat de hoornen des overvloeds eventueel drogen op een vaatdoek.
4 Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes.
5 Braad de kalfstournedos aan in half olie, half Solo en kruid met peper en zout. Schik het vlees op een ovenplaat en gaar verder in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende ongeveer 10 à 12 minuten. Zet vervolgens de oven uit en de ovendeur op een kier, laat het vlees rusten.
6 Verhit een weinig olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pompoenblokjes goudbruin op een hevig vuur (om te vermijden dat ze zacht worden alvorens te kleuren). Voeg de kastanjes toe en bak verder op een middelhoog vuur, roer regelmatig om zodat alles gelijkmatig gaart.
7 Voeg tot slot de spinazie toe en schud alles even op, kruid de groenten met peper en zout en houd warm.
8 Bak vervolgens de hoornen des overvloeds in de Solo, wacht tot wanneer de Solo schuimig wordt. Voeg de knoflook toe en kruid met peper en zout.
9 Voeg de hoornen des overvloeds bij de saus en controleer de saus op smaak.1
0 Verdeel de groenten over de borden en schik er het kalfsvlees op. Giet de saus rondom en dien op.
Kalfstournedos met pompoen, kastanjes en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)