2 Zeef de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en strooi het zout langs de randen.
3 Los de gist op in het lauwe water met de suiker en laat dit enkele minuten staan op een warme plaats om de gist te activeren.
4 Giet het gistwater en de olijfolie in het kuiltje in de bloem en kneed alles tot een glad deeg.
5 Dek de schaal af met een licht bevochtigde doek en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
6 Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en rol het uit tot rondjes van ca. 15 cm diameter.
7 Voor de vulling
8 Snipper de ui fijn. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool en snijd de savooikool in fijne reepjes. Stoof de ui glazig in een weinig Solo en voeg de spekblokjes toe, laat het spek even mee aanstoven en voeg vervolgens de savooikool toe. Laat de savooikool onder deksel gaar stoven in circa 10 minuten en stort dan alles uit op een grote plaat of schotel om alles snel af te koelen.
9 Haal de vulling uit de worsten . 1
0 Klop het ei los met de room light room en meng dit onder de vulling. 1
1 Meng de savooi met de worstvulling en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, de vulling mag vochtig maar niet te nat zijn. 1
2 Schep telkens wat van de vulling op de helft van het deegrondje, bestrijk met wat losgeklopt eigeel en vouw de deegcirkels dicht, druk de randen stevig aan met een vork, bestrijk ze met wat eigeel en prik ze enkele malen in aan de bovenzijde. 1
3 Bak de empañadas in een voorverwarmde oven van 200°C in 15 à 20 minuten. 1
4 Je kan ze meteen serveren of als hartige hap serveren op een winterse picknick.
Empanada met varkensvlees en savooi is een recept van Solo Open Kitchen