Zoek
Lamskroontje met aardappelgratin
8
80 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 lamskroontjes, elk 250 gr
8 takjes rozemarijn
olijfolie
2 el komijnpoeder
Voor de gratin:
1,4 kg aardappelen
300 ml room
300 ml kippenbouillon
6 teentjes knoflook
nootmuskaat
Voor de boontjes:
400 gr fijne princessenboontjes
50 gr verse mayonaise
1 el ras el hanout
zwarte peper uit de molen
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°.
2
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
3
Pel de knoflook en hak zeer fijn.
4
Doe de aardappelplakjes in een kom met de gesnipperde look, kruid met pezo en nootmuskaat, meng alles goed door mekaar.
5
Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs in een ovenschaal.
6
Giet evenveel bouillon als room over de aardappelen, totdat ze net onderstaan.
7
Zet de aardappelen ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal uit de oven en laat afkoelen.
9
Dop de boontjes en blancheer ze in kokend gezouten water.1
0
Giet de boontjes af en laat schrikken onder koud stromend water.1
1
Kruid de boontjes met redelijk zwarte peper en de ras el hanout, meng er de mayonaise door.1
2
Halveer het lamskroontje in de lengte en steek met behulp van een vleesvork een takje rozemarijn in het vlees.1
3
Kruid het vlees met pezo en komijnpoeder.1
4
Verhit wat olifolie in een pan en bak het vlees mooi roze.1
5
Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten op een warme schotel onder aluminiumfolie.1
6
Snij de aardappelgratin in 8 gelijke stukken, leg ze op een bakplaat en zet nog 5 minuten in de warme oven.1
7
Dresseer het lamskroontje, de gratin en de boontjes op warme borden en nappeer het vlees met het bakvocht.1
8
TIP: u kunt de aardappel eerst in hun geheel half gaar koken, dan in plakjes snijden, dan moeten ze niet zo lang in de oven staan.
Lamskroontje met aardappelgratin is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje In Rode Wijn
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje met granaatappel en geitenkaastaboulé
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje met aardappelgratin
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept