1 Verwarm de oven voor op 160c°. Snij de lamsschouder met een scherp mes bij en verwijder het meeste vet. Bestrooi het dan royaal met zout en peper. Zet een grote koekenpan (waar de hele schouder in past) op halfhoog vuur. Doe de olijfolie erin en bak het vlees in 10 min rondom aan tot het mooi bruin is. Leg het vlees in een ovenschaal en giet het vet uit de koekenpan over het vlees. Rooster de venkelzaadjes in een droge pan tot ze geuren. Doe ze samen met de chilipepers;, de hele knoflooktenen, salie, laurierblad, ansjovis en wijnazijn bij het vlees in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie, goed verzegeld aan de rand. Braad de schouder drie uur in het midden van de oven.Neem het vlees uit de oven en verwijder de folie. Zet de schaal dan nog 30 min onafgedekt terug.; het vlees moet dan heerlijk mals en mooi bruin zijn. Proef de saus en breng zonodig op smaak met wat peper en zout; hij moet mild, maar vol en bevredigingd van smaak zijn.Lekker met groene pikante pepers en couscous.Smakelijk!