Osso Bucco alla Milanese (met risotto)

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kalfschenkels ongeveer 2cm dik snijden. Kruid met zout en peper. Strijk ze in met bloem. Klop de overtollige bloem af.
  • 2 Braad ze In een grote stoofpot met de vetstof op een hevig vuur aan. Eens aangebraden haal je ze uit de stoofpot.
  • 3 Stoof nu de fijngesneden uien, de in stukjes gesneden selder, de in rondellen gesneden wortelen en enkele lookteentjes in het braadvet van het vlees tot ze zacht zijn maar niet bruin.Voeg er dan de wijn bij en indien nodig nog wat peper en zout. Als het geheel bijna is uitgekookt, doe je de stukken kalfsschenkel erbij samen met de tomaten en de bouillon. Voeg er de kruiden aan toe en laat het geheel 1,5 tot 2 uur sudderen op een laag vuur.
  • 4 Voor de risotto:
  • 5 Laat de boter smelten in een steelpan. Doe de ui en knoflook erin en laat deze vijf minuten smoren. Ze mogen niet bruin worden. Doe de rijst erbij en blijf circa twee minuten roeren. Doe de wijn erbij en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen. Maak de saffraan heel fijn en meng deze met een weinig bouillion. Doe dit door de rijst en blijf roeren tot deze helemaal is opgenomen. Schenk nu steeds kleine scheutjes bouillion bij en blijf steeds roeren tot deze helemaal is opgenomen. Als alle bouillon op is, voeg je de parmezaanse kaas en wat peper er door. Goed blijven roeren Voor opdienen eventueel garneren met wat parmezaanse kaas, zwarte peper en peterselie. De essentie van risotto is het vocht met kleine scheutjes toevoegen en constant blijven roeren.

Osso Bucco alla Milanese (met risotto) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Osso buco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Osso Bucco
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco Met Kalfsschnitzels
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Osso Bucco.*
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept