Champignonbrochettes op een bedje van risotto

2
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de bouillon.
  • 2 Was de paprika, snij hem in twee, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes (eventueel schillen met een dunschiller).
  • 3 Pel de ui en hak fijn.
  • 4 Verhit 1 el olijfolie in en pan en bak de paprika en de ui glazig.
  • 5 Doe er de rijst bij en laat die op een middelhoog vuur 1 minuut meebakken.
  • 6 Roer er de ajvar bij en blus af met de warme bouillon.
  • 7 Laat de rijst in een gesloten pan 30 minuten op een laag vuur garen.
  • 8 Borstel de champignons schoon, spoel de tomaatjes en de salie en schud deze laatste droog, trek er de blaadjes af.
  • 9 Snij het vlees in grote vierkante stukken.1
  • 0 Steek afwisselend de champignons, de tomaten, stukken vlees en salieblaadjes op de satéstokjes.1
  • 1 Verhit 1 el olijfolie in een antikleefpan of grill (bestrijk dan de brochettes met olie) en bak de brochettes in +/- 8 minuten gaar op en middelhoog vuur.1
  • 2 Kruid de brochettes met pezo.1
  • 3 Bedek de bodem van 2 zeer warme borden met de paprikarisotto en leg daar bovenop de brochettes.

Champignonbrochettes op een bedje van risotto is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept