Kippenfilet met abdijbier

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • 3 Kruid de kippenfilets met paprikapoeder en pezo en bak ze mooi bruin in 2 eetlepels hete solo.
  • 4 Doe de filets in een braadslede en schuif ze in de voorverwarmde oven om verder te garen.
  • 5 Bak de sjalotjes glazig in 1 eetlepel solo, giet het bier erbij en laat inkoken tot sausdikte.
  • 6 Voeg de kippenfond en de siroop toe, laat inkoken tot een mooi gebonden gladde saus.
  • 7 Kruid af met pezo.
  • 8 Bak de spekblokjes, de champignons en de uitjes in de pan van de kippenfilets.
  • 9 Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg bij de biersaus, laat de saus nog even sudderen.1
  • 0 Leg de filets op 4 warme borden, nappeer met de saus en dien op met aardappelpuree en gestoofde boontjes.1
  • 1 TIP: Monteer van het vuur af de saus met enkele blokjes koude boter, zo bekom je een mooie glanzende saus1
  • 2 U kunt de filets ook, onder deksel, verder op het vuur laten garen

Kippenfilet met abdijbier is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

varkenshaasje in abdijbier
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Achels abdijbier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees In Abdijbier
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Primeursalade met gerookte kipfilet en graskaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenfilet met noedels en Aziatische smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosters eisoepje
20 min
Bekijk recept
Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept