1 Vermeng de bloem met 1/4 tl peper en 1/2 tl zout. Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm en schud die door de bloem. Bewaar de rest van de bloem.
2 Laat de olie goed warm worden en bak hierin het afgeklopte vlees mooi bruin.
3 Was en droog de paprika, verwijder de steel, zaadlijst en zaden en snij in niet te kleine reepjes. Pel de ui en snij in reepjes. Pel de look en snij deze ook fijn.
4 Haal ondertussen het vlees uit de pan voeg de boter bij de olie, laat smelten en doe de ui en de look erbij en laat deze even fruiten, dan de paprika en de laurier erbij voegen.
5 Los intussen de bouillontabletten op in 4 dl heet water. Schep de groenten uit de pan maar laat zo veel mogelijk braadvet in de pan.
6 Strooi de rest van de bloem in het braadvet en laat bruinen. Schenk de bouillon erin en voeg de groenten terug in de pan. Laat opkoken. Roer de tomatenpuree, de tijm en rozemarijn erdoor. Leg het deksel erop en laat zachtjes gedurende 1 tot 1 1/2 uur sudderen. (naar smaak kan men er nog een flesje bruin bier aan toevoegen)
7 Proef of het vlees en de saus en roer er de geplette walnoten bij. Bijkruiden met worcestersaus en peper en zout.