Zoek
Runderstoofpotje
4
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg runderstoofvlees
1 ui
1 groot teentje knoflook
1 takje selder
1/2 wortel
175 ml rode wijn
400 gr tomatenblokjes uit blik
250 ml runderfond
verse oregano
olijfolie
solo, bakken en braden
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Kruid het vlees met pezo.
2
Verhit 1 el olijfolie en 1 el solo in een kookpot met dikke bodem.
3
Schroei het vlees ( in porties) dicht en mooi bruin, haal het telkens uit de pot.
4
Pel ui en knoflook, spoel de selder en schraap de wortel, hak alles fijn.
5
Voeg 1 el olijfolie toe aan het braadvocht en stoof hierin de ui, selder, wortel en knoflook glazig.
6
Overgiet met de wijn en laat even opkoken.
7
Voeg er de runderbouillon de tomaten en het vlees aan toe en breng aan de kook.
8
Draai het vuur lager en laat onder gesloten deksel 1 uur zachtjes sudderen.
9
Neem de deksel van de kookpot en laat nog 30 minuten pruttelen.1
0
Roer de oregano, hoeveelheid naar eigen smaak, door het vlees en breng op smaak met pezo.1
1
Dien op met korte pasta, of....zelf gemaakte frietjes.
Runderstoofpotje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Runderstoofpotje met appelstroop
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpotje met witloofsalade
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpotje met bier
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpotje met appeltjes
0 min
Bekijk recept
Runderstoofpotje met appelstroop
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpotje met witloofsalade
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpotje met bier
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpotje met appeltjes
0 min
Bekijk recept