1 Pers boven de varkenshaas met een stevige knoflookpers de helft van de gember en een teentje knoflook uit. Schep het vlees om met 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel olie en laat het 15 minuten marineren. Verhit in een pannetje met een dikke bodem de rest van de olie en fruit hierin de ui goudgeel. Pers de rest van de gember en knoflook boven de ui uit en roer de pindakaas erdoor. Schenk de rest van de ketjap en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de satésaus op laag vuur 10 minuten zacht koken en breng 'm op smaak met de sambal, bastardsuiker en wat zout. Is de saus te dik? Leng 'm dan aan met kokend water. Rijg de blokjes vlees aan de stokjes. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 minuten gaar en bruin, draai regelmatig. Serveer de satéstokjes met de satésaus. Lekker met witte rijst, kroepoek en komkommersalade.