Zoek
Biefstuk met noten
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 dikke biefstukken
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 kl vers gehakte rozemarijn
250 gr walnoten
1 el porto
300 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
bladpeterselie, gehakt
solo, bakken en braden
solo vloeibaar
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°.
2
Pel en hak de sjalotjes fijn.
3
Smelt 1 el solo in een pan met dikke bodem en stoof hierin de sjalotjes glazig.
4
Pers er de knoflook over uit en doe er de rozemarijn bij.
5
Haal uit de pan en laat afkoelen.
6
Hak de walnoten grof en meng deze met de sjalotjes, doe er ook de porto bij, meng goed, kruiden met pezo.
7
Smelt opnieuw 1 el solo in de pan en schroei de biefstukken dicht, kruiden met pezo.
8
Vet een bakplaat lichtjes in met solo vloeibaar en leg het vlees op de bakplaat.
9
Verdeel het notenmengsel over het vlees en druk goed aan.1
0
Laat het vlees ongeveer 10 minuten verder garen in de oven, naargelang de gaarheid van het vlees, bleu, saignant, a point, bien cuit.1
1
Verwijder het overtollige bakvocht uit de pan en deglaceer met de bouillon en de rode wijn.1
2
Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.1
3
Leg het vlees op zeer warme borden, bestrooi met gehakte bladpeterselie en nappeer met de saus.1
4
Dien op met gratin dauphinois, of frietjes en een groene salade met partjes tomaat.
Biefstuk met noten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min
Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept