Zelfgemaakte shoarma

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zelfgemaakte shoarma
  • 2 Voedingswaarde per persoon: 472 kcal
  • 3 Ingrediënten voor 2 personen
  • 4 150 gram kipfilet
  • 5 Shoarmakruiden
  • 6 1 rode paprika
  • 7 1 ui
  • 8 1 teen knoflook
  • 9 2 el olijfolie1
  • 0 150 gram andijvie1
  • 1 4 el demi crème fraiche1
  • 2 4 pitabroodjes1
  • 3 Peper en zout1
  • 4
    Voorbereiding
    swijze1
  • 5 Snijd de kipfilet in reepjes. 1
  • 6 Meng de kip met shoarmakruiden naar smaak. 1
  • 7 Snijd de paprika en de ui in stukjes, snipper de knoflook. 1
  • 8 Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipshoarma bruin en gaar. 1
  • 9 Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. 2
  • 0 Breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de andijvie fijn en meng deze met de crème fraiche. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of in de oven. Snijd de pitabroodjes open en beleg met de andijviesla en de shoarma.Singletip: Met pitabroodjes kun je ook een lekkere lunch maken.Variatietip: Heb je niet voldoende aan twee goed gevulde pitabroodjes? Eet er dan nog een salade of wat rauwkost bij.Wil je er nog extra saus bij? Neem dan rode saus of maak zelf knoflooksaus van magere yoghurt, halvanaise en flink wat tenen knoflook.Vegatip: Vervang de kip door tofu of quorn.

Zelfgemaakte shoarma is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarma-spaghetti
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept